Demokrati och ordning går hand i hand!


Diskussion hämtad från HD.se gällande artikeln:
”Fritt fram för försäljning av Norrviken” 2012-06-29

”Vän av ordning”, säger:
Alla ni som lägger ner massor av tid att argumentera på detta forum, varför agerar ni inte? Jag personligen tycker det känns betryggande att er argumentation stannar vid snack… Uttryck som ni använder som speglar att man har rätt att ha tillgång till mark eller upplevelser bara för att man är född på orten känns lite svenskt, eller? Gå ihop och ta över området! Ni som har affärsplanen klar! Lägg ett bud men gör det officiellt så måste kommunen ta ställning!

Svar till vän av ordning:

Hej vän av ordning!
Har du verkligen läst alla inlägg här nedan? För här har du ett gäng som också är en vän av ordning kan du tro.

Det är viktigt att det i detta ärende kommer fram det du säger om att andra kan lägga högre bud och att kommunen/stiftelsen då måste ta ställning till det. Bra att du nämner detta för verkligheten följer inte lagen och lag av ordning..

Eller rättare sagt lagen följs (?) i just den aspekten men Stiftelsen som ”äger” Norrviken har ensamma eller tillsammans med andra kommit på ett sätt att gå runt denna lag och ordning, dvs genom att se till att man inte är kontaktbar. Adress finns, telefonnummer finns, men du får inget svar. När vi ringde upp en av ledamöterna på privatnummer blev vi utskällda och utskrikna i luren. Väldigt proffsigt..

Vi känner till minst två intressenter som lagt bud över NTABs. Det kan du läsa om längre ner i inläggen. Ingen av dem har fått svar eller lyckats med att få kontakt.

Om du läser igenom alla inlägg här och har följt med i debatten i övrigt samt via artiklar i olika tidningar så är det hela rätt klart – dels vad kommunen gjort/gör sig skyldig till, dels en del av dessa namn, dels hur länge detta medvetna förlopp har pågått, dels vad PEAB och en del av deras under/dotterbolag står för och hur de arbetar för att få sin vilja igenom, inte bara i denna kommun utan i kommuner över hela landet, dels vilken otrolig kamp Norrvikens trädgårdssällskap oförtrutet arbetat med och drivit i ärendet, dels att det finns andra intressenter men att försäljningen inte ens lagts ut på öppen marknad, dels att ingen marknadföring gjorts för anläggningen, ingen veksamhetsplan tycks finnas för finns den så har de gömt den rejält den går inte att få tag på, dels att hela processen bygger på ett brödraskap som sitter på olika stolar i ett enda virrvarr bl, a med anknytning till PEAB sfären och som länkar samman på ett oerhört osunt sätt för demokratins möjlighet att få utrymme (vilket är ett milt uttryck då det finns ett annat innehåll i det som jag inte kan nämna här..).

Utöver det jag nämner finns hur mycket material som helst i ärendet och om du klickar in dig på Norrvikens trädgårdssällskaps länk som ligger i vårt första inlägg nedan så hittar du material som heter duga. Du kan även klicka in dig på vår hemsida och hitta dokument vi lagt ut, bl.a årsredovinsningar. Om du klickar på fliken länkar så hittar du en intressant tidningsartikel där som tydligt redogör för brödraskapet, även om vissa namn inte längre är aktuella på just dom stolar som de sitter på där. Du kommer också se att det i det stora är enbart män det handlar om och att ett flertal kvinnor i styrelsen hoppat av med angivna skäl som att de inte kan ställa upp på Stiftelse styrelsens osunda sätt att driva sitt arbete på. Denna modell tangerar den senaste tidens artiklar i en stor tidning i Sverige om medelålders mäns inblandning i osunda affärer.

Vi kommer snart att lägga ut namnen på dem som är inblandade i denna makabra process och som underlättat för denna makabra exploatering att bli av. Vi kommer även att trots att det nu blir exploatering fortsätta att på olika sätt driva ärendet för att BASTA få slut på dessa oegentligheter i kommunen.

Saken är den att alla dom som sitter på formella stolar i kommunen och ändå inte gjort något och som uppenbart är inte heller tagit notis om att fakta i ärendet inte stämmer utan till stor del är en medveten skröna – också är medskyldiga. Att inte fler som sitter på formella stolar sätter ner foten för att få bukt på denna kommuns inblandning i allt för märkliga processer för att de ska vara demokratiska och OK, bådar inte gott..

Vi måste få ett slut på dessa grummliga zoner – för det är ju inte så att Norrviken frågan är en enskild angelägenhet. Det som hänt i den processen är en vink om vad som finns insprängt i hela den kommuanla och tjänstemanna apparaten. Och det är därför den här annekteringa varit möjlig och det är därför som framtida annekteringar och andra processer kommer fortsätta vandra i ”skuggans dal” om vi inte kraftfullt sätter ner foten NU.

Det kommer ske på olika formella sätt framöver. Välkommen att följa NTS och BKFs arbete och välkommen som medlem.

Båstad kommuns framtid

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s