2 hektar betesmark för exploatering i Grevie kostar 14,7 miljoner – Norrvikens trädgårdars 18 hektar kostade 7,8 miljoner…


Kommentar av solei69

HUR kan man anse att 7.8 miljoner är en acceptabel prislapp på detta fantastiska område? Idag finns en annons i LT där man annonserar ut 2 hektar i Grevie, för exploatering, till 14.7 miljoner. I proportion till detta borde Norrviken med sina ca 18 hektar kosta runt 130 milj!! Är inte detta trolöshet mot huvudman av stiftelsestyrelsen att acceptera ett sådant här skambud?

Dessutom, om man tittar på var man vill placera hotellbyggnaden i det nya planerade exploateringsområdet så hamnar hotellet inom strandskyddet! Hur hade man tänkt lösa det? Det utökade strandskyddet ligger enligt Länsstyrelsen just nu hos kommunstyrelsen för att de skall ge kommentarer om ev.  justering av desamma och det är ju inte väldigt långsökt att tro att strandskyddet kommer att minskas just vid Norrviken för att tillgodose de bohov som exploatörerna skulle kunna tänkas ha. Det har ju hänt saker med strandskyddet ute i Kattvik tidigare, i samband med framtagande av detaljplaner…….

I slutändan känns det mest sannolikt att hela denna fantastiska anläggning slutar som privat (stängd) hotellträdgård och mötesplats för välbeställda. Vilken förlust för Båstads kommun!

Svar: I ändringen av stadgarna en sk permutation som skett via kammakollegiet har man tagit bort de ord som visar att trädgårdarna ska vara öppna och vårdas för allmänheten..

Helena Kruse, medlem i Båstad kommuns framtid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s