Sundsvall värnar om sina gamla och gör precis tvärtemot Båstad – de sänker hemtjänst åldern..


Sundsvalls tidning måndagen den 25 juni 2012

Rätt till hemtjänst för alla över 75

”Mindre krångel och mer att välja på i hemtjänsten för alla Sundsvallsbor som fyllt 75. Socialnämnden beslutade i veckan om ett särskilt servicepaket, som även omfattar matleverans, aktiviteter och trygghetslarm.”

”Från 1 oktober blir det mycket enklare för den som fyllt 75, behöver hjälp i hemmet, men inte personlig omsorg eller vård. Det är bara att skriva eller ringa till hemtjänsten och säga till.”

”Den här möjligheten har några år funnits för alla som fyllt 80, men nu sänker man alltså åldern, och lägger dessutom till möjligheten för trygghetslarm, sociala aktiviteter och matleveranser.”

”Servicepaketet finns för dem som kanske har svårt att orka med blomvattning, tvätt och ärenden. Varje hushåll disponerar högst 8 timmars hjälp i månaden. Kostnaden regleras i den vanliga taxan med dess högkostnadsskydd.”

”Förenklingen sparar en hel del tid för hemtjänstens handläggningsenhet. Tid som de kan lägga på att utreda och hjälpa dem som behöver mer omfattande insatser. Erfarenheter från andra kommuner visar att det här inte gör hemtjänsten dyrare. Men det finns ytterligare en tanke bakom ålderssänkningen.” Läs mer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s