En makaber jätte bluff att Norrvikens Trädgårdar går med stor förlust!


http://upprop.nu/LTBH Länken till uppropet och namnlistan för att bevara Norrviken från Lilla Båstads exploatering.

När Båstad kommun framtid går igenom Norrvikens Stiftelses fem senaste årsredovisningar med olika experter och kunniga på området visar det sig att förlusterna är mycket ringa. Ett av åren har trädgårdarna t.o.m gått med vinst. Årsredovisningarna lämnar mycket att begripa och undra över i förhållande till det som uttalats kring Trädgårdarnas ekonomi. Båstad kommuns framtid kan nu slå fast att att det inte är någon katastrof med ekonomin. Det tycks snarare som att man velat sprida en skröna att så är fallet.

Årsredovnisnignarnas resultat, den uteblivna verksamhetsberättelsen där det inte finns ett ord om evenemang och olika intressenter och vad man planerat för att hålla igång trädgårdarna, ha en gedigen omvärldsbevakning kring vad som kan locka folk eller ta lärdom av andra stora trädgårdar i Sverige, t.ex Gunnebo, som flera av dem går alldeles utmärkt och har en mängd aktiviteter och besökare, visar på förhållanden som inte kan identifieras eller likställas med en Stiftelse som har haft för avsikt att göra sitt bästa eller ens i närheten av det.

Det material vi har utöver årsredovisningarna visar på oerhört märkliga förhållanden genom åren som tydligt pekar på att det som ska göras för att hålla trdgårdarna vid liv inte gjorts utan att de ansvariga med en nästan pinsam tydlighet arbetat åt motsatt håll och det utan att varken kommunen eller Länstyrelsen satt ner foten. Ett flertal stiftelseledamöter har dock gjort det och skriftligen påtalat vad som pågår och därefter lämnat styrelsen.

De som ligger bakom denna skröna har helt sonika lyckats med konststycket att att få den att bli trovärdig samt att oförtrutet sprida sig som ringar på vattnet.

Det går inte bra för trädgårdarna men det är långt ifrån en katastrof eller akut. Och självfallet är det så att om man arbetar utan målprogram, utan omvärldbevakning och utan några som helst ambitioner så går det naturligtvis inte åt något anant håll än utför.

Hade där bara varit ett litet uns av ambition hade det gått runt eller gått med plus.

Inom bara några dagar kommer Båstad kommuns framtid att lägga ut de senaste fem årens årsredovisningar från Stiftelsestyrelsens arbete. Inom ytterligare snar framtid kommer vi lägga ut för ytterligare fem år – alltså för totalt tio år tillbaka i tiden. Med stor tydlighet för den som kan läsa årsredovisningar är det även uppenbart att Länstyrelsen inte gjort sitt jobb – och det stora frågetecknet kring det slutar inte snurra. Vi håller på att forska i det.

Fram tills vi lagt in detta material råder jag er att engagera er för kommunens framtid och att klicka in er på vår hemsida: https://bastadkommunsframtid.wordpress.com

Vänligen Båstad kommuns framtid

PS. Rutger Arnhult som för någon månad sen försökte lägga ett högre bud på Trädgårdarna har inte kunnat få tag i Stiftelsen varken via telefon, mail eller brev. Istället blev han uppringd av exploatörerna och efter det samtalet ska Arnhult enligt säker källa ha hoppat av budet och inte tordats återkomma i ärendet.
Båstad kommuns framtid har också sökt Stiftelsen brevledes till deras box adress. Men inget svar. Brevet innehöll bl.a. en undran om Stiftelsen var skyldig Erik Paulsson något..

Annonser

4 reaktioner på ”En makaber jätte bluff att Norrvikens Trädgårdar går med stor förlust!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s