Namn för de äldres rätt till oförändrad matsituation..


På ICA Sparas anslagstavla har vi hängt en namninsamling att skriva på för alla er bjärebor som liksom oss protesterar mot att alliansen tänker utforska om det kan göras nedskärningar i de äldres matsituation. Förändringar som enligt oss, en mängd anhörig, de äldre själva samt personal ses som en katastrof för de äldres privatliv, mathållning och sociala gemenskap. Inte minst en rejäl skymf mot våra äldre som burit upp detta land och förtjänar att bli respekterade och hedrade istället för tvärtom.

Tvärtom mot den heder och den respekt de borde och ska åtnjuta används de äldres omsorg i denna kommun som en outömlig källa ur vilken man kan sno den ena.potten efter den andra för att klara budget.

Det märkliga är att det finns en utjämningsprincip för kommuner i hela Sverige för att ålaggda kommunala verksamheter inte ska halta (klicka Båstad utjämning 2012 så ser du en powerpoint presentation om detta).

Enligt vår kanal har Båstads kommun trollat bort 35 miljoner från de äldres omsorgskonto och använt det till något annat. Det gäller nu att få fram vart dessa 35 miljoner tagit vägen. Men det gäller också att identifiera felprioriteringar och felsattsningar. Enligt vår kanal ska det inte påverka dessa potter och denna utjämningsprincip hur kommunen agerar ekonomiskt i övrigt. Så vad gör då att 35 miljoner har försvunnit och varför fungerar inte utjämningsprincipen?

Eftersom att utjäningen inte fungerar och en så stor summa pengar försvunnit så förmodar vi att denna summa lagts på ett annat konto. Man kan nämligen flytta runt potterna på olika kommunalt ålaggda ben. Eller är det så illa att pengarna hamnat där de inte ska vara, uppdelade där de kan göra önskad ”nytta” och för att fylla oplanerade hål.

Kan de ha hamnat på gymnasieskolan en icke ålaggd kommunal verksamhet som såhär i backspegeln visar att dem som emotsatte sig denna sattsning hade rätt. Det har inte fallit ut som tänkt. En klar felsattsning där man dessutom gick emot innevånarnas önskan.

Kan de ha hamnat i lönekuverten tro?

Vissa poltiker har ju höjt sin lön med flera 100% och sen 2008 har en provisionslön delats ut till vissa tjänsemän. Detta medan lägre tjänstemän ute i organisationen sliter hund inom olika omsorger för barn och äldre med en skitlön som kanske stiger någon hundring per år efter skatt. Vidare, har vi konsult på konsult för att reda i vissa tjänstemänns oförmåga att sköta sina sysslor och det kostar kan ni tro (vi  återkommer senare i år kring arvoderingen av tjänstemän och politiker i kommunen när vi är färdiga med den analys och de fakta vi fått fram).

Kan de ha hamnat i missade beräkningar och felsattsningar?

Hur som helst så står två saker lika klara som en solskensdag på Hallands Väderö  – de kan inte ha hamnat i socialtjänsten för där finns inget mer att skära ner på och vi vet med all säkerhet att de inte hamnat hos de äldre..

Om det nu är så att man nödvändigt och emot en stor mängd medborgares vilja ändå anser det rätt och riktigt att gräva i de äldres pott en gång till så kunde man ju önska att inblandade tjänstemän och politiker åtminstånde gör ett jobb som visar att de förtjänar sina enormt höga arvoden och att det ger en positiv utdelning för de äldre och oss övriga kommuninnevånare..

Men det är ju det som är det sorgliga – var är utdelningen och när ska vi bli mer intressanta för er än vad ni själva är för varandra..

Ni arbetar inte för makt och status innebördes, ni arbetar för oss..

Annonser

En reaktion på ”Namn för de äldres rätt till oförändrad matsituation..

  1. Det finns listor även i Förslöv, på Bjärehallen och i kiosken/posten (Jockes kiosk) En man som äter på Ängahällan har tagit hand om listan där och ser till att fylla på med namn. Lista är lagd även på Ängahällan av undertecknad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s