De duktiga bröderna bygger för 20 miljarder i och runt Norrviken.


Med anledning av att en medlem i gruppen via en läcka fått veta att det kommer byggas för 20 miljarder i området Norrviken – har en av våra medlemmar försökte begära ut ägarförhållanden kring olika fastigheter i området hos kommunen. Den här personen arbetar i en annan kommun och känner väl till policyn för vad som lämnas ut och inte. Men det visar sig att Båstads kommun lämnar inte ut handlingar enligt samma policy, istället hänvisades det till NTAB.
Kan det tänkas att exploatören fortfarande jobbar på att få igenom en golfbana ovanför Norrviken. Man kanske köper toffelfabriken. Kommunen reserverar ju en fastighet till den och det är mycket möjligt att den åker i sambande med att Båstadhems hyreslägenheter säljs ut.
I och med att detta läckt ut ser vi nu bilden klart.
Hela området runt Norrviken inklusive Kattvik kommer exploateras och göras till en ny trend-ort på Bjärehalvön.
Det svaga strand- och landskapsskyddet i området, hela processen kring exploateringarna av Kattvik som far fram i blixtens hastighet och utan folks fulla kännedom om totalförloppet (folk från Kattvik hör av sig till oss med jämna mellanrum), Länsstyrelsens nya begäran om hur man vill att strand- och landskapsskyddet ska se ut i området (nu har man chans att förändra det men bara med ägares tillstånd i ryggen, det planerade hotellet i Norrvikens Trädgårdar ligger nämligen i ett strandskyddat område och nu kan det i och med detta lyftas bort), exploateringshungern hos alliansen – allt detta sammantaget kommer göra denna nya ort möjlig.
OM INTE vi snart går man ur huse och mobiliserar oss och talar om hur vi vill ha det på Bjäre.
Glöm inte vad Anette Åkesson (gammalmoderat, inte nymoderat) sa på KF den 25 april 2012 – att nya detaljplaner (läs exploatering) är det som räddar kommunen ur olika kriser.
Annonser

3 reaktioner på ”De duktiga bröderna bygger för 20 miljarder i och runt Norrviken.

  1. Upp med plakat snarast, runt i kommunen. Ha med två kollumner med överskrift 1″ Detta gillar jag” och ”Detta gillar jag inte”. Låt folk få sätta dit ett kryss under det dom tycker. GÄller inte som statestik men är intressant att avläsa.

    • Ja något måste vi göra – det första är nu gjort. Någon har gått ut och berättat det för allmänheten. Nästa steg är att kontakta HD så att en ännu större del av allmänheten får reda på vad vi anar.
      Ditt förslag är kanon. Hoppas vi kommer till det steget också! Du får gärna göra mallarna till skyltarna så förstorar vi upp det Ingalill.
      mvh Båstad kommuns framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s