Kommunen – en bananrepublik!


Vi är allvarligt bekymrade för demokratin i vår kommun.

Vi har nu fått skrämmande signaler samt vetskap om att vissa privatpersoner, företagare och släkter är rädda och oroliga över att skriva på vår namninsamling gällande exploateringen av Norrvikens Trädgårdar, men även generellt rädda för att visa eller säga att de har en annan åsikt än den som man ”bör” ha i kommunen.

Man ”bör” tydligen ha en åsikt som är positiv gentemot ett stort och dominerande företag. Om man inte är det upplevs det som att det kan få följder.

De följder som kommit fram att människor på bygden menar kan drabba dem är kopplat till arbete, ordrar, bygglov, sommarjobb för barnen, att bli utesluten i vänskapskretsar, mm.

Hur kan detta vara möjligt?

Revy-gänget blev bjudna till Sälen, någon har fått sitt hus köpt som var svårt att sälja, osv.

Att acceptera dessa band sätter personer och företag i beroendeställning samt skapar ett underförstått samarbete och en förväntan om att inte gå emot den som ”varit så snäll”.

Inte ens Rutger Arnhult som gick in som ny spekulant för Norrvikens Trädgårdar har vågat gå vidare med sitt intresse. Vi har fått veta av säker källa att Rutger fick ett telefonsamtal av detta storföretags företrädare och efter det har han lagt ner.

Vad kan vi göra och hur ska vi lyfta folk så att de känner att de lever i ett modernt samhälle och inte i en bananrepublik och att det är år 2012 och inte år 1780?

Ett föslag är att ni fortsätter att höra av er till oss på bastadkommunsframtid@hotmail.com

Ni kan även kontakta uppdrag granskning/kommungranskarna som redan har ett massivt material på Båstads kommun och som ligger på vänt för grävning tillsammans med 3 andra kommuner. Granskningen har berättat att den problematik vi har i vår kommun med detta företag och kommunförhållanden går som en röd tråd vi Sveriges kommuner upp genom landet. Deras mailadress är: kommungranskarna@svt.se

Om man orkar vänta så kan man även se till att rösta på andra partier till nästa val. Partier som inte samarbetar med det här företaget utan som kritiskt förhåller sig till olika situationer och inte gynnar någon. Det finns åtminstånde två partier som arbetar demokratiskt och oberoende av det här företaget.

Man kan i sina byalag besluta att ha en enad front och driva frågorna via sina ombud och de partier man litar på. De är mer än gärna öppna för medborgarnas förtroende. Man kan även gå via oss.

Betänk att det är den politik du ser under en mandat- och valperiod som är den poltik du kommer få. Du kommer inte få den politik som man gladeligen och utan verklig förankring skönmålar och lovar under en valupptakt.

Vi skriver detta för att stödja er där ute som drabbats av en upplevd munkavle och rädsla att var er själva i oro för vem av era nära det kan drabba.

Annonser

3 reaktioner på ”Kommunen – en bananrepublik!

  1. Finns det några bättre alternativ i dag? Kan nog hålla med om att alliansen skulle få betydligt färre röster. Men glöm inte att ni i gruppen är ovanligt väl insatta i politiken vilket allmänheten inte är. Därför kan en förändring inte blir så stor om det skulle bli omval idag. Tyvärr.

  2. Jag har full förståelse för dem som inte vågar skriva på namninsamlingen. Båstad kommun är en liten ankdam där alla känner alla, många är släkt med varandra, har gått i skolan tillsammans etc. Man talar om civilkurage men det är inte så lätt när man är beroende av sin inkomst, sina sociala kontakter, bidrag mm som man är i en sådant litet samhälle. Sedan är det väl ofta så att de som styr inte har någon större erfarenhet om livet utanför där de kanske inte alls skulle kunna göra karriär varken inom politiken eller yrkeslivet. Att göra politisk karriär i Båstad är inte så svårt, konkurrensen är ju inte benhård precis. Här räcker det att man kan visa vassa armbågar och manupulera sig fram. Det gäller inte alla men alltför många. Jag kan inte kalla detta för demokrati men kan inte låta bli att skylla en hel del på väljarna. Man röstar som man alltid har gjort och bryr sig inte mer om hur de människorna är som man röstar fram. Partiet har ju valt dem och varför då ifrågasätta? Om någon utanför herakin kritiserar tas det som en fientlig handling, en personlig vendetta mot den som kritiken riktas mot. Jag anar att det kan leda till ett visst ”hämndbegär” från de mindre begåvade och då kan man hamna i klistret. Så har det alltid varit i Båstad och så kommer det alltid att bli tills den dagen den enskilde väljaren tar sitt ansvar och granskar de namn de röstar fram. Om man vill driva saklig politik i Båstad så är förutsättningen att man inte är beroende av inkomster i någon form från kommunen. Man måste ha sina intäkter från något annat håll . Man måste ha en sådan ekonomi så att man inte är beroende av bidrag, skola, barntillsyn, hemtjänst eller andra, av kommunen beslutande instanser. Tyvärr är det så. Hur man skall komma tillrätta med detta är enbart genom val, att man röstar fram de personer man vet är självständiga nog att ha en egen åsikt, har mod att uttala den och strida för den. Båstads kommuns framtid är just en sådan grupp som kan hjälpa väljarna till information och insikt. Redan vid nästa val kan stora förändringar ske om ni tar er an den uppgiften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s