Är det alliansen som ligger bakom?


Landskaps- och strandskyddet längs med Norrviken och Kattvik är inte tillräckligt stabilt. Det visar ett dokument från år 2002.

Vi befarar att man år 2002 när strandskyddet försvagades via det nämnda dokumentet redan hade denna plan för Kattvik och Norrviken fullständigt klar för sig.

Allt stannade dock vid fördjupad Ö-plan för några år sedan, p.g.a. massiva protester. Det har alltså inte blivit någon detaljplan än. Hastigt har man nu beslutat – mot merpartens vilja – att dra ut VA till Kattvik (den enkäten ligger på kommunens webb, både frågor o svar). Kommunen vill således tokbygga för att så många som möjligt ska knyta på VA-nätet, förmodligen för att det ska bli lönsamt för dom. Men, i o med att det råder riksintresse så blir även Länsstyrelsen inblandade. Länsstyrelsen pläderar för att det ska förtätas inåt land o lämna kusten fri från byggnation.

Ett nytt beslut kring dessa skydd är nu på gång. Aktiviteten är stor i detta område för tillfället enligt boende som hört av sig till oss. Vi misstänker att kommunen kör för fullt inna ett nyt belut i denna skyddsfråga tas och att det isåfall är så att det som påbörjats inte kan stoppas.

Vi har de omtalade höghusen, Rutger Arnhults uppköp av ett antal tomter och fastigheter, dragning av nya vattenledningar mm, och en plöstlig önskan om att avstycka tomter och mark.

Vem ligger bakom detta?

Gå till alliansens handlingsprogram som ni hittar under fliken dokument. Där står att läsa en mycket vacker text om hur man vill bevara kustremsan, och hur man ser på exploatering av bygden.

Hur rimmar denna politik med centerpartiets ideologi och ideal – för ni sitter väl i alliansen?

Vad vi vet så är det i dagsläget endast moderaterna och folkpartiet som är för obalanserade exploateringar i kommunen.

Annonser

En reaktion på ”Är det alliansen som ligger bakom?

  1. Tag kopior av alliansens handlingsprogram när det gäller den här frågan och sätt upp den överallt där ni kan samt ett strot frågetecken. Underteckna med Kattvik.
    Sedan är jag väldigt förvånad över att strandområdet inte är skyddat. När jag var aktiv nämndes alltid detta när Norrviken kom på tal eller annan utbyggnadsplanering. Hur långt tillbaka har ni gått i arkiven? Se gärna 50 år tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s