Det ska vi ta reda på!


… vad som gör att vissa fotfolk i kommunen är obekväma när de höjer sin röst och när de försöker få rätsida på problem med sina chefer. Såpass att man ser till att de via olika vägar omplaceras eller behandlas på ett så vidrigt sätt så att de säger upp sig själva.

… vad som gör att vissa tjänstemän på högre nivå ända upp till toppen kan vara precis hur otrevliga de vill och sitta på dubbla stolar eller agera svekfullt och ohyffsat eller både och utan problem. Under stormande protester från en stor del av medborgarna och med ett stort antals önskan att de avgår eller får kicken för övertrampen är så grova. Men de är skyddade på sin sits och sitter lugnt kvar.

… vad som gör att vissa politiker ända upp till toppen kan vara precis hur otrevliga de vill och sitta på dubbla stolar eller agera svekfullt och ohyffsat eller både och utan problem. Under stormande protester från en stor del av medborgarna och med ett stort antals önskan att de avgår eller får kicken för övertrampen är så grova. Men de är skyddade på sin sits och sitter lugnt kvar.

Det jag nämner ovan rimmar väldigt illa enligt de dokument om arbetsbeskrivning och likabehandling. Ni hittar dokumenten under fliken dokument på menybaren överst på sidan.

Det är medborgarna som är tjänstemännens och politikernas arbetsgivare. Och vi har protesterat om och om igen. Det tycks som att de som sitter på högre stolar i kommunens verksamhet har immunitet för att behöva gå när man passerat gränsen för sina befogenheter och för att behöva lyssna på medborgarnas röst.

Båstad kommuns framtid kommer nu att undersöka varför det ser ut så här och varför det är så lätt att göra livet till ett helvete för fotfolk men lugnt sitta kvar på sin höga stol oavsett beteende. Dessutom med höga löner medans fotfolk får i bästa fall någon hundralapp extra per år efter skatt.

Justiteombudsmannen är visst den rätta instansen – och som vi har för oss har några redan vänt sig dit.

Konstigt att det ska vara sån skillnad på folk och folk..

Framför allt som det finns så många dokument på hur bra allt ska vara och hur lika vi ska vara och att vi alla har samma rättigheter och samma kärnvärden. Dokument som är bra att ha vid en rättslig tvist – men som i vardagen inte betyder någonting för den enskilda lilla människan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s