Inte lika lätt längre..


Sen centerpartiets partiledare Christian Nilsson hoppade av och Ann-Marie Johnsson tog över har det uppenbart tagit lite mer skruv i sammanträdesrummen.

Hd skriver idag att alliansen svajar – jag tror inte det är det det handlar om, snarare att centerpartiet fått en ledare med större pondus och som inte går i Anettes ledband. Att denna förändring inträtt gör det lättare för andra partier att tillsammans sätta ner foten mot Anette och moderaterna i diskussioner. Det blir en helt annan dynamik.

Att moderaterna uppfattar situationen som problematisk är störande. Det visar att moderaterna har en annorlunda bild av vad samarbete kan innefatta och hur en diskussion inom den ramen kan se ut. Frågan är om moderaterna tänker utnyttja denna påstådda konflikt för ett politiskt utspel, nämligen att fullfölja sin parallella trojka med F och S?

Vuxet och strongt av C och KD att tala om konflikten som helt normal och som en del i en process till att hitta lösningar. Jag skulle vilja säga att vi faktiskt har kommit ett steg i rätt riktning mot ökad demokrati.

Och det är då det är märkligt att kommunalrådet anser att vi kanske står inför en upplösning av alliansen..

Helena Kruse

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s