Brist på fantasi..


.. eller brist på ansvar och demokrati..

Stora delar av det arbete vår grupp gör skulle ha kunnat vara en naturlig del av kommunens arbete. Dels på kommunens hemsida dels inom de olika ansvarsområdena för att öka medborgarinflytandet och för att på ett lätt sätt ta vara på idéer som finns där ute på gator, torg och i folkhemmet.

När det gäller Norrvikens Trädgårdar hade Stiftelsen kunnat engagera sig för att ta in förslag så som vi gör men man har valt bort det alternativet och därmed en del av den demokratiska processen. Istället väljer man raka motsatsen – man är okontaktbar för verksamheten Norrviken.

Hur viktigt är det inte att ha rätt man på rätt plats för att få det resultat man önskar (detta kan läsas tvetydigt)?

När det gäller Stiftelsen så undrar vi om där verkligen sitter rätt personer på stolarna. Är de visionärer, kulturella, kreativa, har öppna sinnen, organisatoriska på så sätt att de kan se en helhet i de olika förslagen och se hur de kan interagera?

Vi tror inte att Stiftelsen besitter dessa egenskaper och kommunen och valberedningen är ointresserade av att ta in just sånt folk som behövs och som själva har anmält sittt intresse av att sitta i Stiftelsen. För att ändra på detta måste man gå via Länsstyrelsen.

Och ändå menar kommunalrådet att kommunen inte är delaktig i processen kring Norrviken/Lilla Båstad/permutation/NTAB/PEAB-sfären.

Det är inte bara brist på fantasi, ansvar och demokrati – det är en politisk agenda.

Annonser

2 reaktioner på ”Brist på fantasi..

  1. Har aldrig träffat på en kreativ politiker. De är skolade efter ett politiskt program som inte ger möjligheter till eget tänkande. Det är synd att man inte redan i grundskolan ger mer utrymme åt den kreativa eleven. Det hade gynnat politiken och svensk framtid

  2. Det är en skam att Norrvikens Trädgårdar ska gå en långsam död tillmötes p.g.a. Stiftelsens tydliga ointresse…Nej, där sitter tydligen inte rätt personer på stolarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s