”Näst vackrast i Europa”


Titta så fint det står om Norrviken på kommunens hemsida..
”2006 valdes Norrvikens Trädgårdar till Sveriges vackraste park och näst vackrast i Europa. Det som har gjort Norrviken mest känt är de berömda prydnadsträdgårdarna, som med sina olika stilarter är utan motsvarighet i Sverige.
Norrvikens Trädgårdar är därför ett populärt turist- och utflyktsmål med internationellt rykte och kulturhistoriskt värde. I trädgården arrangeras olika aktiviteter. Förra året besöktes Norrviken till exempel av Öresunds Operan med temat Norden möter Medelhavet”.

Annonser

En reaktion på ””Näst vackrast i Europa”

 1. Visst är Norrviken vackert, men vackra platser har vi uppenbarligen inte längre plats för i vår kommun.

  Det är ett hån mot oss kommun invånare att läsa beskrivningen av Norrvikens trädgårdar på kommunens hemsida och samtidigt så känns det åndå mer främmande att kommunens politiker har låtit Norrviken hamna där det nu är!

  Nu finns det många som säger att Norrviken inte är en kommunal angelägenhet och det är en sanning med modifikation, för kommunen har varit med och utsett ledamöter i Norrvikens styrelse.
  Samtidigt så skulle kommunen bevakat Bjäreborna intresse i att Norrviken lever vidare i framtiden genom att försöka omvandla anläggningen till kulturreservat eller annat lämpligt alternativ.
  Och inte som nu medverkat till att anläggningen drivs mot konkurs och utförsäljning genom passivitet!
  Man får inte glömma att kommunens planingenjör Per Ivansson lagt ner mycket arbete på att underlätta för exploateringen som nu skall ske.
  Anette Åkesson har även hon lagt ner mycket tid på att undanröja eventuella hinder för exploateringen av Norrvikens trädgårdar och allt detta har skett på av oss kommun invånare betald arbetstid, så nog vill jag hävda att detta är en kommunal angelägenhet alltid.
  (Fast det borde inte ha blivit det!)
  Läser man sedan på kommunens hemsida så kan ingen hävda att man inte begrep vad Norrviken betydde för Bjäre och dess turist industri.

  Varför vill inte Stiftelsen Norrvikens trädgårdar att Norrviken ombildas till kultur reservat?
  Det borde ju ligga i stiftelsen intresse att Norrviken kan leva vidare som trädgård,
  i alla fall om man skall följa stiftelsens stadgar.

  Varför vill inte stiftelsen att försäljningen sker på öppna marknaden till högstbjudande?
  Det måste ju ligga i varje säljares intresse att sälja till högsta möjliga bud.

  (Den enda anledningen jag skulle kunna komma på att sälja till ett förutbestämt pris skulle vara om man t.ex. sålde anläggningen till kommunen med reservation om anläggningens bevarande och då skulle priset varit anpassat så det täckte uppkomna skulder.)

  Varför har stiftelsen sålt ut mark i strid mot stiftelsens stadgar utan att ansöka om permutation? (Jag syftar på den mark där campingen nu ligger).

  Varför har kommunen varit delaktig i att upphäva strandskyddet från Appelryd till
  väster om campingen och vilka personer har varit delaktiga i detta?
  Kommunen skulle ju värna om strandskyddet i kommunen så att alla kan ta del av våra stränder och enligt miljöbalken anses kustremsan vid hallandsåsen extra viktig att bevara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s