Svaren på enkäten för medarbetare


Vi har sen en tid efterlyst denna undersökning hos kommunen samt desamma för tidigare år. Vi har fortfarande inte fått dem så detta underlag kommer ifrån en kontakt. Underlaget är diariefört och alltså en offentlig handling.

Däremot har Båstad kommuns framtid kontaktats av en anställd på kommunen som förklarat att man inte kan jämförar de olika årens diagram eftersom frågeställningarna ser olika ut (min kommentar: förmodligen även diagramuppställningen om jag får gissa).

Ett ytterst intressant påpekande av denna kommunanställda eftersom man i redovisningen på KF den 25 maj, 2012 just jämförde med tidigare års enkäter.

Den kommunanställda påpekade också att dessa undersökningar är till för cheferna.

Medarbetarundersökningen ser ut som följer:

Medarbetarundersökning 2011

Som undersökningen presenterades på KF den 25 maj, 2012 så såg situationen minst sagt förträfflig ut. Det fanns dock partier som hade åsikter och som försökte påtala brister samt att diagrammet var missvisande.

Det material vi lagt ut här visar inte samma diagram som man visade på KF, vi efterlyser det men vi får inget svar. Vi håller på och letar fram underlaget via andra kanaler.

Det Båstad kommuns framtid ser vid en snabb titt är följande:

  • att det inte framgår hur spridningen ser ut på de olika instanserna/avdelningarna – allt har klumpats ihop.
  • det framgår inte att en enorm mängd av de missnöjda har sagt upp sig.
  • vi har felaktigt här påstått att det inte finns en nolla på diagram axeln. När vi nu fått in allt material ser vi att vi hade helt och hållet fel kring det och har tagit bort dom påståendena ur detta inlägg. Vi ber dessutom så mycket om ursäkt för denna felaktiga information.
  • däremot ska det enligt en del partier finnas en problematik med ettan och nollan i diagrammet som gör att pelarna blir missvisande. Vi håller på och analyserar detta och ber att få återkomma.

Tills vi kommer med en djupare analys av undersökningen är det bara att själva begrunda och gärna kommentera i kommentarfältet här nedan.

PS. Någon liten timme efter att vi lagt ut detta inlägg trillade utvärdering för 2011 in samt medarbetarnas enkätunderlag. Dock har vi ännu inte fått in det material som redovisades i KF den 25 maj 2012.

Nu den 11 maj har allt material kommit och det tackade vi för. Det tog tid. Mail skickades runt för att ta reda på vem Helena Kruse var och vilket parti hon tillhörde. Svaret skickades av misstag även till Helena Kruse. Vi fick ett telefonsamtal från kommunen där en diskussion uppstod. Men nu har vi alltså fått allt material, nästan..

Vi saknar fortfarande tidigare års KF presentation och analys av enkäterna. Vi har bara fått in KF redovisningen för 2011.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s