Vinna eller försvinna..


Vi inväntar med stor nyfikenhet  Rutger Arnhults planer för Norrviken och Kattvik – ja hela bjärehalvön eftersom han söker skolor, och alla möjliga sorters anläggningar och byggnader..

Rutger A. Har köpt ett flertal fastigheter samt tomt i Kattvik. Ett av husen som lär vara hans egen bostad ligger angränsande till Norrvikens Trädgårdar på höjden. Arnhult är upplärd av PEAB och Erik lär vara hans stora idol. Med tanke på hur strandskyddet ser ut runt om på Bjäre och framför allt i Kattviks området och i dess hamn så finns det mycket stora orosmoln på himmelen.

Arnhult lär ha övertagit VD posten i bolaget Klövern från Erik P och därmed ska osämja ha uppstått. En osämja som man inte ska ta för hårt på när det gäller finansvärldens män där lieringar mellan parter kommer och går och ibland är dagsländor.

När man tittar på hela bilden sammantaget med Stiftelsens ”arbete” för Norrvikens Trädgårdar, den demokratiska nivån i kommunhuset, PEAB-sfärens medlöpare som finns både lite här och där, ett strandskydd som lagt grunden för framtida exploateringar, osv, osv – så är det inte svårt att begripa att vi är långt ifrån toppen av det som väntas ska på denna halvö när det handlar om att suga musten ur exploateringsmöjligheterna för egen vinning.

Båstad kommuns framtid kommer nästa vecka börja lägga ut namnlistor runt hela  halvön i butiker, affärer och på anslagstavlor. På vår hemsida kommer man kunna skriva på upprop digitalt. Vi kommer även att stå på gator och torg en tid framöver.

Namninsamlingarna handlar i dagsläget om att stoppa lilla Båstad och om att visa på alternativen som inte har släppts fram för att inbringa intäkter alls och över huvudtaget – eller alternativet om att göra Trädgårdarna till kulturreservat för Norrvikens fortlevnad och därmed behålla sitt ursprungliga syfte.

Vi vet att vi kommer få kritik och onda ord – det finns två sidor av det här och det är OK.

Om vi ska kunna få till en förändring och bryta det gammalmoderata perspektivet, för här finns inga nya moderater i kommunhuset, samt synen på vilket ändamål naturen och människan har för finansen och exploateringsivrarna så får vi ta den sidan av det hela.

Det är vinna eller försvinna..

Annonser

En reaktion på ”Vinna eller försvinna..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s