Stiftelsen


Det primära är just nu att stoppa permutationen och därmed försäljningen av Norrvikens trädgårdar till lilla Båstad. Detta främst för att det ju nu står klart att det dels finns andra intressenter som kan och vill betala mer för området, dels att det genom den nybildade aktionsgruppen Båstad kommuns framtids arbete visat sig  finns folk som är villiga att engagera sig för att försöka driva trädgårdarna i enlighet med den ursprungliga stiftelseförklaringen. Det framgår med all tydlig önskvärdhet att stiftelsestyrelsen, eller i alla fall stora delar därav, under lång tid verkat för att den nu planerade exploatering skall komma till stånd genom att avvisa ett flertal förslag som kunde varit inkomstbringande. Man har även avvisat långtgående planer på att omvandla trädgårdarna till kulturreservat.  Som kulturreservat hade man kunnat få hjälp med statsbidrag samt fondmedel, stiftelsebidrag och EU- medel.  Ett kulturreservat hade dessutom inneburit att man hade haft möjlighet att fortsätta med evenemang, utbildningar och andra aktiviteter kopplade till trädgårdarna.

Vi vänder oss därför till stiftelsen med frågan: vad har gjorts det gånga året för att säkra driften under pågående förhandlingar? Har man kallt räknat med att försäljningen skulle gå igenom och lagt alla andra initiativ åt sidan? Och redovisa gärna varför man genom åren vänt ryggen till alla dessa förslag och evenemang som kunnat bidra med intäkter och ev. säkrat framtiden för trädgårdarna. Är man skyldig Lilla Båstad/Erik Paulsson något?

Kopia på ovanstående text kommer sändas till Stiftelsen, Länsstyrelsen och Uppdrag granskning.

Utöver det kommer Länsstyrelsen kontaktas för att få fram de regelbundna redovisningar av Stiftelsens arbete som ska lämnas till denna instans. Länsstyrelsen är skyldig att granska, följa upp stiftelsens arbete samt att ha åsikter om det.

Till sist en kommentar om att Anette Åkesson kommunalråd (m) säger att kommunen inte har något med försäljningen av Norrvikens trädgårdar att göra. Vilka är det som tillsätter ledamöter till Norrvikens styrelse? Jo, det är politikerna och KF. Därmed  märkligt att så många av de tillsatta i stiftelsens styrelsen på olika sätt har kopplingar till PEAB-sfären.

Vi får hoppas att stiftelsen börjat svara i telefon och att de öppnar sin post..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s