Alliansen vänder om revisionens arbete..


Den 30 april 2012 kunde vi läsa under insändarrubriken ”Min mening” att alliansen plötsligt anser att revisionen gjort ett bra jobb.

Kasten är minst sagt tvära bland de styrande i denna kommun.

Istället borde de ha bett om ursäkt och förklarat sig.

Det hade dock endast passerat fem dagar sen Anette Åkesson, kommunalråd (m) stod i KF och företrädde hela alliansen och försvarade Kommunchef Tomas Rikses pressrelease som smutskastade hela revisionen och framför allt Inga Sölve. Hon läste även upp ett meddelande från Tomas Rikse ämnat för alla KF ledamöter samt hela Båstads kommuns befolkning där han vidhöll sin ståndpunkt i ärendet.

De inleder sin insändare med att säga att revisionen gjort ett bra jobb men avslutar med att smutskasta fotfolket inom vård och omsorg och ger dem samt tidigare chefer och politiker skulden för hur hela situationen ser ut.

En dåligt skriven insändare och en insändare med dubbla meningar och innehåll.

Det är inga höga tankar våra politiker har om oss innevånare och vår förmåga att avläsa innehåll i text samt fotfolkets arbete precis. Vi blir i det närmaste idiotförklarade.

Minst sagt ”grunt” och ytterligare ett bevis för omedvetenhet och brist på djup och bredd.

Att alliansens partier skriver under denna insändare med detta innehåll är skämmigt. Och man kan undra hur diskussionen gått i grupprummen inför detta beslut.

Alla vi som har varit eller är politiker vet att ingenting gjordes förrän påtryckningarna blev så stora att man tillslut blev tvungen. Intresset och insikten i problematiken stod långt ner på agendan – länge. Och dom påtryckningarna var det folket och några få i politiken som fick stå för. Det är bara att följa historiken bland artiklar och insändare  på HD.se/båstad för att få en väldit tydlig bild.

Bra att ni vill ha en god vård som fungerar men dra inte en luring – för den går vi inte på och ni ursäktas inte. Då krävs det betydligt mycket mer. Vi är många som undrar vad ni håller på med där i ”huset”. Låt inte rävspelet, maktkampen och nedsmutsade händer vara er ledstjärna – försök att testa att ha lite ryggrad och se hur det känns istället. Ni kanske skulle må riktigt bra och vi medborgare kanske skulle få en politik värd namnet till slut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s