Que? – Jag trodde demokrati och konkurrensutsättning var borgarnas honörs ord..


Spännande och intressant att vi har ett borgerligt styre i kommunen och till övervägande del moderater samt moderata väljare.

Borgerlighet och framför allt moderater är för fri konkurrens och konkurrensutsättning för att öka kvaliten.

Man kan säga att opposition och opinionsbildning är ett sätt att konkurrensutsätta styret eftersom att ifrågasätta och komma med andra och ibland bättre förslag är en naturlig metod att öka kvaliten, demokratin och demokratins förlopp samt att föra utvecklingen framåt. Den verksamhet som inte gör sitt jobb tillräckligt bra byts ut – en hörnsten i borgerlig ideologi.

Enligt vad man kan läsa på HD.se/Båstad så tycks det vara en del som är emot opinionsbildning – ett demokratiskt fenomen som är folkets röst och folkets möjlighet att ta utrymme och göra sig hörd. Det är minst sagt upprörande och skrämmande. Låt oss hoppas att ivrarna för minskad demokrati i alla fall inte är borgare, för det vore ju otroligt märkligt om man går emot sin egen ideologi om att konkurrens ökar kvaliten och demokratin.

Att det finns förespråkare för minskad demokrati i kommunen är just det skäl till varför gruppen bildats – märkligt att vi ens ska behöva finnas..

Helena Kruse/medlem av Båstad kommuns framtid

Annonser

2 reaktioner på ”Que? – Jag trodde demokrati och konkurrensutsättning var borgarnas honörs ord..

  1. Tack för ovanstående text! Efterssom det är 1 maj idag så kan det kanske vara passande med en strof ur Nationalen: ” Upp till kamp emot kvalen, sista striden är här” :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s