Bedöm själva


Filmen: KF 25 april 2012

Ni kan dra reglaget frammåt och bakåt så ni kommer till de delar ni vill se. I en liten ruta ovan reglaget ser ni hur många minuter in i KF ni är.

Det finns flera intressanta delar i filmen. Men vi föreslår dels den delen där Bo Wendt (bp) frågar Tomas Andersson (fp) om arbetsgången med tillfälligt bygglov i Båstads hamn och de svarta bodarna, där vi får veta lite om hur arbetsgången är – dvs lite godtycklig. Bo Wendt ställer i samband med det Tomas Andersson mot väggen gällande hans dubbla stolar. Denna del ligger i den första fjärdedelen av filmen. Därefter, men om möjligt en bit fram, gör Wendt en liknelse på alliansen med en bil och vilka som sitter i bilen och vilka som hänger i ett snöre efter.

Ungefär en bit efter mitten svarar Anette Åkesson (m) Jonas Holgersson (mp) angående detaljplanen och vart Anette Åkesson menar att vissa av ”dom andra”  ska ta vägen för sitt boende på bjärehalvön.

Mot slutet är det dags för delen om enkla frågor – det är en fråga och en replik vardera. Där får vi bl.a. en djupare kännedom om hur kommunalrådet och jag förmodar då hela alliansen ser på kommunchefen Tomas Rikses pressrelease angående revisionen av vård och omsorg. Kommunalrådet läser bl.a upp ett meddelande skrivet av Rikse med hans synpunkter.

När det gäller det sista så blir vi minst sagt oroade. I början av KF begärde Bjärepartiet att de enkla frågorna skulle tas i början istället för i slutet så att medborgare som lyssnade samt besökare och åhörare i salen skulle få ta del av det. Bjärepartiet menade att KF skulle bli så långt att medborgare antagligen inte skull orka stanna kvar i salen eller lyssna vid sina apparater och därmed kanske missa denna oerhört viktiga frågestund. När man frågade ledamöterna för KF så var svaret ett tydligt ja för oss som satt där bak, men man klubbade igenom ett nej. Detta går att se på filmen. Märkligt nog begärdes ingen votering. Tomas Rikse fanns i salen om än läsandes en tidning. Fram mot halva KF gick Rikse därifrån.

Vi tycker att båda bitarna är kränkande mot befolkningen på Bjäre. Dels att inte ha de enkla frågorna i början och dels att Tomas Rikse inte själv framför sitt budskap utan att det ska läsas upp av kommunalrådet. Vi menar att det finns en tanke bakom detta agerande. Om inte annat så ett mycket oaktsamt och dåligt agerande och val gentemot medborgarna.

Se filmen och bedöm själva. Återkom gärna med kommentarer och åsikter.

Annonser

2 reaktioner på ”Bedöm själva

  1. Har nu kollat en gång till (lyssnade i onsdags) och det är flera intressanta tidpunkter; Bo W liknelse med bilen kommer 160 min in i sändning, strax följt av Irene E (s) inlägg om budgetutfall 2011 jfr 2008 (lika stort underskott !). 172 min in kommer Roar Onsö och pratar om pressmeddelandet som följde Inga sölves rapport fg kf, samt rollen som revisor; intressant!Det mest intressanta ändå i sammanträdet kommer på slutet när anetta Åkesson ställer sig och citerar Tomas Rikse i ett svar på Håkan Mörnstads frågor. Hon avslutar med ett eget uttalande som jag inte alls ställer mig bakom; och hon påstår att hon uttalar sig för ”alliansen”. Inslaget kommmer 229 min in i mötet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s