Moderater bekänner färg


Moderaterna kallar till möte för att möta medborgarnas frågor kring vård och omsorg och för att förklara bakomliggande faktorer och anledningar till varför omsorgen ser ut som den gör. Mötet sätts till Kl 15.00, en tidpunkt då många av de vårdanställda inte kan lämna sitt arbete eller går på och av skift. Dessutom i en lokal där man borde förstått att inte alla kunde få plats. Istället pratar man om ett nytt möte..

Nedanstående text är kopierad från inläggs sidan på HD.se som ett svar till artikeln ”Heta känslor på möte om äldre”.Artikeln lades ut på nätet igår eftermiddag samt finns i dagen HD tidning, 2012-04-24.

1.
Till att börja med är jag oerhört förvånad att moderaterna kallar till möte. Är vi inte i en allians..
Betyder det att moderaterna driver kommunen själva..(hm..)
Eller betyder det att de andra partierna i alliansen står helhjärtat bakom och har gett moderaterna mandat att indirekt företräda hela alliansen.
ELLER betyder det att de övriga partierna i alliansen med detta, att de inte deltog på podiet eller ens presenterades som delaktiga, faktiskt inte stödjer det som pågår och vill ställa sig utanför, en slags markering i hopp om att medborgarna ska kunna läsa av den ”dolda meningen”..

Hur som helst så är det fegt av alliansens övriga partier att inte träda fram och förklara sig. Och det är oerhört märkligt att moderaterna ger sig rätten att ensamma driva denna fråga.

2.
Det är bra att ge en historisk schematisk bild av vad som ligger bakom den situation som vård och omsorg har idag. MEN, sen faller det..
Det enda som över huvudtaget är av intresse är hur folk mår och hur situationen är. Det gäller gamla, sjuka, anhöriga och personal.
Precis som när jag har mitt barn på förskola eller skola så är jag inte ett dugg intresserad av att att saker tar tid att förändra och att utbildning pågår. Mitt barn ska ha den verksamhet som lagen och läroplanen säger och om det inte fungerar så är det bäst att de ser till att få det att fungera i det rödaste rappet – mitt barn ska inte lida pga att vuxna inte sköter och klarar sitt jobb.
Detsamma gäller vård och omsorg. Det finns inga ursäkter, inga motargument och ingen att beskylla – som t.ex hertting gjorde i slutet av mötet, pratatde rejält skit om de underordnade.

3.
Vi medboragare är inte intresserade av de interna problemen på chefskontoret och varför det måste till så OTROLIGT STORA OCH MÅNGA PÅTRYCKNINGAR för att något ska hända. Revisionsberättelsen visar att uppföljning av missförhållanden skötts mycket dåligt och är eftersatt..
MAKE IT WORK och MAKE IT HAPPEN!
Ni är vuxna och ni ska sköta ert jobb inte gnälla.
Politiker, och jag struntar i vilken färg ni har – TAG ANSVAR!

4.
Pressreleasen som kommunchef Tomas Rikse gick ut med, undertecknad av diverse chefer (?) som inte har något med vård och omsorg att göra mer än som privatpersoner, visar vilken syn ledningen har kring vård och omsorgs problematiken. Den visar också vilken inställning man har till den som kritiserar – tom om det är relevanta och konstitutionellt tillsatta granskare.
Att bete sig som Rikse och medansvariga till pressreleasen borde i juridsk och konstitutionell mening leda till uppsägning. Pressreleasen är ett oerhört konkret bevis på vilken nivå de ansvariga ledarna och politikernas arbete ligger på i kommunhuset samt hur man ser på sina medarbetare. Inte konstigt att fotfolk då mår dåligt. Allt är avhängigt en verksamhets ledning..

Båstad Kommuns framtid
Opinionsbildande aktionsgrupp för Bjäres väl
genom Helena Kruse

Annonser

En reaktion på ”Moderater bekänner färg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s