Huslagen – far har alltid rätt..


Det verkar som att kommunledningen är helt ointresserad av hur enskilda äldre deras anhöriga samt personal runt om på Bjäre kring dessa enskilda och i sitt arbete mår. Ledningen ”slår” åt alla håll för att till varje pris hålla kvar rodret och riktninigen hur mycket det än blåser, allt för att övertyga kommunens befolknig och även de drabbade, sjuka, äldre, anhöriga och personal – att de har fel.

De drabbade och de som tillsatts att granska verksamheterna har fel och kommunledningens olika chefer samt vissa politiker har rätt.

Jätte bra – det tycker säkert alla – att arbetet med förbättringar äntligen har börjat. Men det minsta man kan säga är att det verkligen tog sin lilla tid och det var inte utan att det fick tryckas på rejält från många olika håll för att få det att ta fart. Det vet alla vi som följt eländet och som arbetat för att få åtgärder att ske.

Men det faktum att ett förbättringsarbete äntligen och slutligen påbörjats betyder inte att man per automatik ska förringa och frånta den enskilde, som drabbats och som fortfarande drabbas, sin upplevelse, sin otrygghet och sin rädsla.

För det finns rädslor där ute i verksamheterna. Många olika typer av rädslor..

Självklart ska man inte bara fokusera på det negativa. Det positiva är av stort värde. Men så länge som rädslor finns ska man inte kränka dem som känner dem, framförallt som det inte är en ringa grupp vi talar om här.

Kommunledningen har kärnvärden för sina anställda. Vi förutsätter att dessa kärnvärden även gäller ledningen och politiker. Förutom kärnvärden finns där lagen om jämställdhet och likabehandling på arbetsplats. Vi förutsätter att även dessa kriterier och värden gäller ledningen och politiker i kommunen.

Att uttala sig som Rikse gör i sin pressrelease om revisionsdelegat Inga Sölves arbete och i en förlängning indirekt påstå att de drabbade upplever och pratar gallimattias är djupt upprörande och kränkande. Inte bara för dem som ledningen vänder sig till, utan även för oss andra som står runt omkring som medborgare.

Att bl.a. med denna pressrealese uttala sig så ansvarslöst och nedsättande samt med alla tråkigheter sammantaget så vill vi påstå att vi medborgare från kommunledningens och vissa politikers håll utsätts för ett slags våld – och det mot oss som tillsat och valt dem.

Det hela är en mycket sorglig historia.

Annonser

En reaktion på ”Huslagen – far har alltid rätt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s