Moderater kallar till möte


Enligt en moderat ledamot är det moderaterna som kallat till mötet om vård och omsorg på måndag kl 15 i sessionssalen. Anette Åkesson och Susanne Hertting ska sitta på podiet.

Enligt den moderata ledamoten sprids det felaktiga och oupplysta rykten om vård och omsorg – mötet är kallat för att ställa allt till rätta och för att berätta hur det egentligen ligger till och vad som är sant.

Bl.a ska det enligt denna ledamot vara oskäligt att Inga Sölve fått så mycket stöd när moderaterna sitter inne med information om helheten kring ärendet och om hur det egentligen ligger till.

Med tanke på att vi leds av en allians så frågar vi oss i gruppen om de andra partierna är med på galoppen. Vi har i alla fall inte hört motsattsen, varken i form av uttalanden eller i form av protester.

Kan bara säga att jag kan vara hjärtinnerligt tacksam för att jag gjorde ett val rätt nyligen och valde sida. Valet stod mellan att fortsätta i en allians som jag upplever som omoralisk och ansvarslös. Eller att hoppa av och gå de egna vägarna där man är fri att stå upp för sina åsikter och på såvis mer kraftfullt stödja det som känns rätt och sunt samt att ha fria händer att bilda opinion och trycka på där det behövs.

Att alliansen olika partier står i givakt för moderaterna och Annette Åkesson är uppenbart och minst sagt skrämmande när vi lever i en demokrati. Jag håller med signaturen Patrik om att allianser är en form av kartell bilding och ett mycket osunt och odemokratiskt arbetssätt för de mindre partierna i alliansen – både lokalt och på riksnivå. Det är verkligen att medvetet riskera demokratins värde.

Helena Kruse

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s