Dubbla stolar..


Trist läsning idag..

OK – hur många äldre i Båstad kan slänga upp en summa på 2 – 3 mille?

Dessutom med en tillkommande hyra på 2000 – 3000 kr.

Ett tänk att anamma är att om man blir godkänd för lån på banken så kan man lika gärna ta ett lån och med den räntan som då blir se som en hyreskostnad istället. Det är bara det att uppe på den räntan tillkommer som i detta fall en rejäl hyra. I vissa fall blir dock den totala kostnaden densamma som den hyra man totalt skulle haft via en hyresrättsförening. Men i detta fall talar vi om äldre, människor som inte längre arbetar. Här blir den totala kostnaden för den som tar ett lån ca 10000 kr. En summa som varierar med räntenivån på lånet.

Men nu är det inte alla som varken kan eller får ta dessa lån.

Hur många vanliga pensionärer har råd med det?

Det skrämmande för mig är allt prat om hur bra det ska bli med koppling till denna intill liggande park med pavilljong etc. Jag frågar mig om detta hade utvecklats om man inte haft bostadsrätter i anslutning? Hade man gjort samma ansträngning för en sådan miljö om det endast funnits hyresrätter?

Ett alternativ till bostadsrätter är äganderätter. Det är en engångskostnad med en låg månadskostnad för områdets service, tillkommer gör dock sopor och el.

Som det presenteras har Båstadhem inte råd att bygga över huvud taget.

Ska vi acceptera detta faktum?

Tror ni att man resonerar på samma sätt i andra kommuner att man inte bygger hyresrätter för man har inte råd?

Kan det verkligen vara så att man inte alls kan bygga för att då blir hyran för hög?

Isåfall skulle man inte kunna bygga någonstans i detta land..

Vad tycker ni medborgare om de dubbla stolar och Båstadhems roll idag som vinstdrivande företag och med diverse personer med olika ”släktskap” med samarbetspartners i företag och styrelser med liknande byggintresse och sysslor..

Annonser

3 reaktioner på ”Dubbla stolar..

 1. Alla är i beroendeställning och kliar varann lagom mycket på dess ryggar.
  Jan Ahlström M, Thomas Andersson FP, Classic House, Anette Åkesson M, Peab och Centern och KD är hang aroundklubben i denna soppa. Hur skall det sluta med stackars Båstad?

  • Problematiken förstärks ytterliggare av att den styrande alliansen vägrar ta till sig kritik och avfärdar undersökningar som påvisar problem som felaktiga!
   Tråkigt att behöva säga detta men det är inte en demokratisk styrning av kommunen längre utan vittnar mer och mer om diktatur styrning av kommunen.
   Jag vill kalla politiska allianser för politisk kartellbildning och kartell bildning i näringslivet är olagligt och det borde det även vara inom politiken.
   Då det missgynnar oss väljare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s